Roadtrip

Mun maailman parhaat host-vanhemmat halus näyttää mulle pohjois-saarta, joten lähettii Road tripille!!

Meiän suunnitelmana oli lähtee Aucklandista ja suunnata kohti Wellingtonia. Ei haluttu kuitenkaan vaan ajaa motaria pitkin joten otettiin kiertotie ja vietettiin 5 päivää ajaen alas Wellingtoniin itä-rannikon kautta.

1. Päivä. /4.10

Screen Shot 2018-10-29 at 12.13.13 PM

Ensimmäinen etappi oli Paeroa. Siellä pysähdyttiin lounaalle (morning tea) ja leikkimään turistia. Paeroa on nimittäin paikka, jossa oli ensimmäinen L&P tehdas (Suosituin limppari täällä)

IMG_8888


Päivän main plan oli kuitenki mennä Karangahakeen. Sieltä löytyy vanhat kaivokset ja maanalainen pumppaamo (?). Vuorten sisälle kaivetut huikean pitkät kaivokset, riippusillat ja alhaalla virtaavat vuonot oli upeita!
Ja vaikka kuinka yritettii ettiä, ei löytyny örkkejä, klonkkuja tai muutakaan jännää 😦

IMG_8897

 

IMG_8924IMG_8914IMG_8923

IMG_8929


Eka isompi kaupunki jossa pysähdyttiin oli Tauranga. Siellä kivuttiin Mount Maunganuille, joka oli kyllä harvinainen työmaa. Vaikka käveltiin nopeesti, eikä pysähdelty, silti käpsöteltiin varmaan tunti suuntaansa. Mutta olihan se wörttiä! Kattokaa näitä maisemia!

IMG_8978IMG_8969IMG_8971


2. Päivä. /5.10

Screen Shot 2018-10-29 at 12.13.42 PM

Päivä lähti käyntiin aamupalalla Whakatanessa, josta suunnattiin kohti Ohopea! Ohope beach on ehdottomasti mun lemppari tähän menessä nähdyistä rantsuista. Kielekkeitten ja täydellisten surffi-aaltojen väliin jää kaistale upeeta hiekkaa täynnä aarteita. En oo missään nähny niin paljo simpukoita!! En saannu sieltä kuvia, mutta kuvitella tai googlettaa sen 🙂

Kun jatkettiin matkaa ohopelta Ajettiin tuntitolkulla vaan vuoristoteitä pitkin, pienien kylien läpi ja ihan tyhjien upeitten rantojen ohi. Silloin tällöin vastaan tuli joku paikallinen rekkansa kanssa, mutta muuten oli ihan tyhjää ja hiljasta.


Vihdoin saavuttiin East Capeen. Siellä missiona oli kiivetä majakkaan joka sijaitsee Uuden-Seelannin Itäisimmässä kohdassa. Rappusia majakkaan oli n.800 suuntaansa (jippii), mutta hyvin selvittiin ylös saakka.

Maisemat oli kuin maalauksesta tai postikortista! ja tänään ei ollut ees ”hyvä päivä” ilman kannalta xD

IMG_9155


Matka kohti yöpymispaikkaa venyi vähän, kun matkalla tien päätti tukkia ainakin 4 lehmälaumaa.


Selvittiin kuitenkin perille.  Parasta näissä majataloissa/motelleissa on se, että melkein kaikista löytyy hot springs. Eli maasta pulppuaa kuuma mineraalilähde, jonka ympärille on sitten rakennettu uima-allas yms.


3-6. Päivä. /6-9.10

Screen Shot 2018-10-29 at 12.14.08 PM

Lauantaina käytiin käpsöttelemässä megapitkällä laiturilla ja ajettiin Gisbornen kautta Napieriin. Napierissä tavattiin Mun host-vanhempien vanhin poika perheineen ja vietettiin niitten kanssa pari päivää. Käytiin mm. kiipeämässä kukkulalle, jossa on liitovarjojen hyppypaikka, hunaja farmilla ja onnistuin jopa saamaan sen verran pahan allergisenreaktion (aurinkorasvasta xD) että käväistiin apteekin kautta hakemassa vähän kortisonia (hienosti meni taas ).


7-8. Päivä. /10-11.10

Road trip päättyi pääkaupunkiin, Wellingtoniin. Siellä tuulisessa Wellingtonissa vietettiin  vikat 2 päivää kierellen.

IMG_9372

Mun Road trip päättyi torstai iltana ja lensin takaisin Aucklandiin. Host-vanhemmat jäi vielä Wellyyn viikonlopuksi, mutta mulla oli kiirus kotiin, koska perjantaina alko Marae-viikonloppu!!!!

Jätä kommentti