Rangitoto

Ikuisuuksia sitten (9.9) Käytiin vaihtarien kanssa Rangitotolla.

Rangitoto island on vulkaaninen saari jonne pääsee lautalla Aucklandista. Siellä on paljon kaikkia kasveja ja eläimiä joita ei enää esiinny mantereen puolella, joten kengät pitää putsata tosi hyvin ja reput tarkastetaan ötököitten yms. varalta.

Lautalla ja saaren alaosissa oli TOSI tuulista!

Ylös vuorelle pääs kiipeemään ihan kunnon polkua pitkin, jonka varrella pysähdyttii lukemaan saaresta ja kaikista elukoista mitä sielt löytyy.

Törmättiin myös partiolaisten majaan jonka pihalla oli keinu mikä piti testata…

 

 

Köpöteltiin ihan ylös asti, jossa oli aika päheet näkymät. Meille sattu hyvä ilma eikä ihan kuoltu vaikka ylhäällä tuuliki viel enemmän mitä laki sallii.

Alaspäin oli huomattavasti nopeempaa tulla…

Saarelta löytyy myös laavakiveen kaivertuneita tunneleita mitä mentiin tutkimaan. Vaikka oon porukan lyhyin onnistuin lyömään pään varmaan joka ainoaan kiveen mikä osu kohalle :))

 

Kädet oli kovilla luolista ulos kiipeämisen jäliltä. Selvittiin kuitenkin elossa eikä törmätty klonkkuun joten sanoisin että oikein onnistunu päivä.

Päivän päätteeksi käytiin vielä hyvästelemässä yks oppilas, jonka vuos oli tullu päätökseen. Gustavo lähti takasin kohti Chileä meiän mielestä IHAN liian aikasin, mutta minkäs sille voi 😦

Jätä kommentti